Αιχμές κατά της MIG και της Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίες αποτελούν τους μεγαλομετόχους των Attica και ΑΝΕΚ, εξαπέλυσε σήμερα ο ιδιοκτήτης της Seajets, Μάριος Ηλιόπουλος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για την αναγγελία ίδρυσης του «Ιδρύματος Τάκης Ηλιόπουλος», στη μνήμη του πατέρα του.
Το ίδρυμα, με αρχικό κεφάλαιο 2 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτήσεις δράσεις κοινωφελούς σκοπού σε νησιά του Αιγαίου.
Μεταξύ άλλων, ο Μ. Ηλιόπουλος, ο οποίος κατέχει – άμεσα ή έμμεσα – το 12,8% της MIG και διατηρεί ενστάσεις γύρω από τις διαδικασίες απορρόφησης της ΑΝΕΚ από την Attica και την πώληση της Attica στην STRIX Holdings (συμφερόντων της Τράπεζας Πειραιώς) ανέφερε τα ακόλουθα:
-Εμείς αγαπάμε το Αιγαίο, δεν κάνουμε λογιστικά τερτίπια. Είμαστε εδώ 33 χρόνια και έχουμε όραμα για τα νησιά μας. Ωστόσο, οτιδήποτε γίνεται, είναι στο επίκεντρο της προσοχής μας.
-Στις εξελίξεις που αφορούν το Αιγαίο, πρέπει να είμαστε στην πρώτη γραμμή. Είμαστε ελληνόκτητη εταιρεία. Οι άλλοι, τι είναι; Όταν έρθει η ώρα θα μιλήσω.
-Εμείς δεν χρωστάμε ούτε 1 ευρώ, άλλοι «χρωστάνε της Μιχαλούς».
-Δεν με ενδιαφέρει το οικονομικό κέρδος από το Χρηματιστήριο. Με ενδιαφέρει να κερδίσουμε χρήματα από άλλες διαδικασίες. Δεν θεωρώ κακό το Χρηματιστήριο. Εμείς σαν οικογένειες, δεν συμμετείχαμε ποτέ στο Χρηματιστήριο.
Οι μόνες μετοχές που πήραμε ήταν για να βοηθήσουμε την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών και μετά δεν μας έδωσαν τίποτα στην περίοδο της πανδημίας.
Οι τράπεζες μας φέρθηκαν με τον χειρότερο τρόπο, δεν χρειάζεται να λέμε ονόματα, ο «νοών νοείτω».
-Εν μέσω Covid βγήκαν κρατικές επιδοτήσεις, με τα χρήματα να είναι διαθέσιμα μέσω των τραπεζών. Δόθηκαν χρήματα μέσω της αναπτυξιακής Τράπεζας, με εγγύηση του κράτους και σε εμάς αρνήθηκαν να δώσουν.
Πολλώ δε μάλλον, μέσω Covid, έπρεπε να στηρίξουν εταιρείες που ήταν ενεργές, όπως η Seajets. Στα δυο δύσκολα χρόνια, εμείς εισπράξαμε άρνηση.
να μπει η seajet στο Βόρειο Αιγαίο για να σπάσει το μονοπώλιο και πέσουν οι τιμές