Αυξημένη κατά 10,8% ήταν η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας, τον περασμένο Μάρτιο, φτάνοντας τους 2,22 εκατομμύρια επιβάτες, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του ΔΑΑ.
Τόσο η εγχώρια όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση, ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2024 κατά 2,1% και 14,4%, αντίστοιχα.
Συνολικά, κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2025, η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τους 5,81 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 11,4%. Η επιβατική κίνηση, τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού, παρουσίασε αύξηση κατά 3,1% και 15%, αντίστοιχα.
Ενισχύθηκαν οι κινήσεις αεροσκαφών
Ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών του έτους ανήλθε σε 50.651, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 9,3% σε σχέση με το 2024.
Οι πτήσεις εσωτερικού παρουσίασαν ελάχιστη πτώση της τάξης του 0,5%, ενώ οι διεθνείς πτήσεις σημείωσαν άνοδο κατά 16,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2024.