Η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική της Αυστραλίας, η Virgin Australia, τέθηκε υπό καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης, μπαίνοντας στη λίστα με τις αεροπορικές που δεν άντεξαν το «βάρος» της πανδημίας του κορωνοϊού.
Η εταιρεία, που εδρεύει στο Μπρίσμπεϊν, μπήκε σε «καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης» -κάτι που ισοδυναμεί με καθεστώς πτώχευσης στην Αυστραλία- στις 21 Απριλίου, σύμφωνα με δήλωση της Virgin Australia.
Η διαδικασία αυτή θα της επιτρέψει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση και να αναζητήσει νέους επενδυτές, αφού οι σημερινοί μέτοχοι και η αυστραλιανή κυβέρνηση αρνήθηκαν να της παράσχουν βοήθεια.
«Πρόθεσή μας είναι να προχωρήσουμε τη διαδικασία για την αναδιάρθρωση και την αναχρηματοδότηση της επιχείρησης και να την θέσουμε εκτός διαχείρισης το συντομότερο δυνατό», ανέφερε ο Vaughan Strawbridge, ένας εκ των διαχειριστών της Virgin Australia και συνεργάτης της Deloitte.
Όπως είπε, «έχουμε εκκινήσει τη διαδικασία προσέλκυσης επενδυτικού ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην ανακεφαλαιοποίηση της επιχείρησης».
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την εταιρεία, η αεροπορική θα συνεχίσει να εκτελεί το ήδη μειωμένο της πτητικό πρόγραμμα, με 64 καθημερινές πτήσεις εσωτερικού, συμπεριλαμβανομένων των Μπρίσμπεϊν, Μελβούρνης και Σίδνεϊ, καθώς και περιορισμένες διεθνείς πτήσεις προς το Χονγκ Κονγκ και το Λος Άντζελες.
Αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της χώρας μετά την Qantas Airways, ενώ εντός του 2019 υπολογίζεται ότι απασχολούσε περίπου 10.620 εργαζόμενους.