Την επίσπευση των εργασιών του FlyOver, καθώς επηρεάζεται σημαντικά η αγορά και το κυκλοφοριακό της Θεσσαλονίκης, ζήτησαν επαγγελματίες και έμποροι της πόλης από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη χτεσινή τους συνάντηση ενόψει 88ης ΔΕΘ.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της πόλης, ενόψει τη ΔΕΘ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ), Γιώργος Μουτσογιάννης ζήτησε από τον πρωθυπουργό:
1.Την πλήρη κατάργηση του άδικου μέτρου τεκμαρτής φορολόγησης επαγγελματιών και των κριτηρίων αυτής (αριθμός υπαλλήλων – μισθολογίου μισθωτών – τριετιών).
2.Την πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, τόσο για τα φυσικά όσο και για τα νομικά πρόσωπα.
3.Την μείωση της προκαταβολής του φόρου εισοδήματος για τα νομικά πρόσωπα.
4.Την αύξηση των δόσεων του φόρου εισοδήματος σε 12 από 8 που είναι σήμερα.
5. Να επανέλθουν ή να ψηφιστούν άμεσα ρυθμίσεις οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία και ΔΟΥ σε τουλάχιστον 120 δόσεις χωρίς τις απαγορευτικές ή περιοριστικές προϋποθέσεις για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ένταξη επαγγελματιών.
6. Να δοθεί κρατική επιδότηση για τις ανατιμήσεις του ρεύματος τόσο για τα νοικοκυριά όσο και για τις επιχειρήσεις.
7. Με νομοθετική παρέμβαση να απαγορευτούν οι διακοπές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά και επαγγελματίες εξαιτίας οφειλών της περιόδου της ενεργειακής κρίσης.
8. Την προστασία της επαγγελματικής στέγης, δίνοντας παράταση δύο ετών για όσα συμβόλαιο λήγουν φέτος.
9. Στις ρυθμιζόμενες οφειλές να υπάρξει άρση των λογαριασμών.
10. Την υλοποίηση προγραμμάτων επιδότησης των θέσεων εργασίας.
11. Να αυξηθούν τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις ΛΑΕΚ 1-49 ατόμων με μεγαλύτερη περίοδο υλοποίησης.
12. Την επίσπευση των εργασιών του FlyOver, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, καθώς επηρεάζεται σημαντικά η αγορά και το κυκλοφοριακό της Θεσσαλονίκης.