Μπορεί η επίτευξη συμφωνίας για τη διάσωση του Μαρινόπουλου να έφερε έναν αέρα αισιοδοξίας, καθώς αποφεύχθησαν τα χειρότερα, ωστόσο το κόστος που θα κληθούν να πληρώσουν οι προμηθευτές θα είναι είναι ιδιαίτερα βαρύ, ειδικά εκείνοι που δεν έλαβαν τις προφυλάξεις τους, σύμφωνα με την «Ημερησία».
Με δεδομένο ότι το σχέδιο εξυγίανσης προβλέπει «κούρεμα» μεταξύ 40% και 50% για οφειλές που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ, η ζημιά υπολογίζεται ότι μπορει να φθάσει σε περίπου μισό δισ. ευρώ (500 εκατ. ευρώ), αφού οι συνολικές οφειλές του Μαρινόπουλου προς τους προμηθευτές ανέρχονταν μεταξύ 800 εκατ. ευρώ και 1 δισ. ευρώ (με εξαίρεση το Δημόσιο και τα τραπεζικά δάνεια). Μόνο για 14 εισηγμένες που έχουν συνολικές απαιτήσεις που υπερβαίνουν τα 80 εκατ. ευρώ, ο «λογαριασμός» υπολογίζεται στο ποσό των 40 εκατ. ευρώ (!).
Υπενθυμίζεται πως ο όμιλος MIG μέσω των εταιρείων ΔΕΛΤΑ, Μπάρμπα Στάθης, Singularlogic και Vivartia έχει συνολικές απαιτήσεις ύψους 28,6 εκατ. ευρώ, και ακολουθούν ο Καραμολέγκος με 10,8 εκατ. ευρώ, η Εθνική Πανγαία με 7,8 εκατ. ευρώ, η Σαράντης με 6,4 εκατ. ευρώ, η Creta Farms με 8,6 εκατ. ευρώ, η Κρι Κρι με 5,5 εκατ. ευρώ, η Foodlink με 3,1 εκατ. ευρώ, η Grivalia με 4 εκατ. ευρώ, η Νίκας με 4,2 εκατ. ευρώ και η νε ΕΛΓΕΚΑ 2,98 εκατ. ευρώ.
Μικρότερη έκθεση έχει η Μπουτάρης με απαιτήσεις 152 χιλ. Ευρώ, η Εβροφάρμα με 677 χιλ. ευρώ, η Μύλοι Λούλη με 360,9 χιλ. ευρώ και τέλος το Κτήμα Λαζαρίδη με 137 χιλ. Ευρώ.
Οι περισσότεροι προμηθευτές πάντως φαίνεται να έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα του «κουρέματος», και αντιμετωπίζουν την κατάσταση με τη λογική του «μη χείρον βέλτιστον», αφού έστω και έτσι θα λάβουν κάποιο μέρος των απαιτήσεών τους. Επιπλέον, δεν κρύβουν ότι η είσοδος του Σκλαβενίτη ως στρατηγικού επενδυτή παρέχει μια εμπιστοσύνη για τη συνέχεια, καθώς είναι ένας λιανέμπορος που έχει δείξει θετικά δείγματα γραφής στο παρελθόν.