Στο β’ εξάμηνο του 2023 εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση της ΒΙΠΕ Σίνδου στη Θεσσαλονίκη, με το ύψος της επένδυσης να κυμαίνεται στα 15-20 εκατ. ευρώ.
Τα παραπάνω επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, Αθανάσιος Ψαθάς, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο περιθώριο του συμποσίου που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η Ελληνική Επιτροπή του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Hellas), με τίτλο «Η Θεσσαλονίκη πύλη ανάπτυξης για την Ευρώπη και τη Μεσόγειο 2.0».
Η επένδυση, σύμφωνα με τον ίδιο, εντάσσεται στο πλαίσιο του επενδυτικού σχεδίου της ΕΤΒΑ ύψους 70 εκατ. ευρώ, με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης το 2026, και το οποίο μάλιστα μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 300 εκατ. ευρώ «με μια μικρή μόχλευση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ψαθάς.
Λέγοντας ότι οι επενδύσεις είναι πλέον «πράσινες» και εστιασμένες στη ψηφιακή αναβάθμιση, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ανέφερε ότι η Θεσσαλονίκη διαθέτει τη μεγαλύτερη βιομηχανική περιοχή στην Ελλάδα έκτασης 10.000 στρεμμάτων.
Κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του, ο κ. Ψαθάς υπενθύμισε ότι από τα 70.000 στρέμματα αδειοδοτημένα για την εγκατάσταση Βιομηχανικών Πάρκων, τα 50.000 στρέμματα είναι υπό τη διαχείριση της ΕΤΒΑ «και από αυτά τα καθαρά είναι τα 35.000 στρέμματα, εκ των οποίων έχει πωληθεί το 86% σε 2.200 εταιρείες, από τις οποίες οι 1.600 είναι ενεργές και οι υπόλοιπες με κατεβασμένα τα ρολά».
Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε την ανάγκη «να τρέξουμε το μαραθώνιο για την απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και αυτών του ΕΣΠΑ με ρυθμό 100σταριού», παρατηρώντας ότι «πηγαίνουμε αρκετά καλά».