«Συζητούμε με τη διοίκηση του ΟΑΣΑ τη διερεύνηση όλων των δυνατοτήτων χρηματοδότησης του Οργανισμού για μία σειρά από έργα που έχουν να κάνουν και με την απόκτηση νέου εξοπλισμού, αλλά και με την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ώστε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε δωρεάν μεταφορές γι’ αυτούς που το έχουν ανάγκη».
Αυτό ανέφερε, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος επισκέφθηκε το περίπτερο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Ο ίδιος σημείωσε ότι βρίσκεται σε συνεργασία και με το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και γνωστοποίησε ότι σύντομα θα υπάρξουν εξαγγελίες πολύ συγκεκριμένων προγραμμάτων για τον ΟΑΣΑ.
Ο κ. Χαρίτσης, (ο οποίος είχε την ευκαιρία να εκδώσει και την προσωπική του ηλεκτρονική κάρτα του ΟΑΣΑ, όπως νωρίτερα και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αλλά και άλλοι υπουργοί), είπε ότι ο Οργανισμός περνάει στη νέα ηλεκτρονική εποχή και τόνισε ότι γίνεται μια πολύ σοβαρή προσπάθεια αναβάθμισης των αστικών συγκοινωνιών.
Το περίπτερο του ΟΑΣΑ επισκέφθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Τάσος Ταστάνης, «ευχήθηκε να είναι όρθιες οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας».
«Ο πρωθυπουργός δείχνει την εμπιστοσύνη του στο δημόσιο αγαθό της μετακίνησης. Του είπαμε ότι από πέρυσι μέχρι φέτος έχουν προχωρήσει πάρα πολλά πράγματα και είμαστε σε πολύ θετική κατεύθυνση» πρόσθεσε ο κ. Ταστάνης.
Στο πλαίσιο των εγκαινίων του περιπτέρου, ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ υπογράμμισε ότι «ο Οργανισμός, πλέον, μετά από έναν χρόνο σε εφαρμογή ουσιαστικά του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, σήμερα μπορεί καλύτερα να προσφέρει το έργο του για την αναβάθμιση των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας».
Προανήγγειλε, ακόμη, την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον ΟΑΣΘ σε 15 με 20 ημέρες και εξέφρασε την πεποίθηση ότι και οι δύο οργανισμοί θα δώσουν τη μάχη για δημόσιες αστικές συγκοινωνίες προς όφελος της κοινωνίας και του πολίτη.
Για την παρουσία του Οργανισμού στη ΔΕΘ, ανέφερε ότι αποτελεί δείγμα της εξωστρέφειας του ΟΑΣΑ και συμπλήρωσε ότι πέρυσι έγινε η παρουσίαση των πυλών για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, ενώ φέτος δίνεται έμφαση στο μηχάνημα που εκδίδει τις κάρτες, αλλά και στα αποτελέσματα της τηλεματικής.
«Περίπου 400.000 επιβάτες στην Αθήνα χρησιμοποιούν την τηλεματική και το επόμενο διάστημα είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο σε πλήρη εφαρμογή» τόνισε.
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Ιωάννης Σκουμπούρης, γνωστοποίησε ότι από το καλοκαίρι έχει ολοκληρωθεί το έργο για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και γίνεται προσπάθεια εξοικείωσης του κόσμου με αυτό.
«Ήδη, οι συμπολίτες μας, μετά το πρόβλημα που επιλύσαμε και με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, μπορούν να βγάζουν και προσωπικές κάρτες όπου μπορούν να βάζουν πολλά νέα προϊόντα, με πολύ πιο εύκολο τρόπο, από το διαδίκτυο, από τα αυτόματα μηχανήματα» σχολίασε.
Για την τηλεματική, είπε ότι τυγχάνει μεγάλης αποδοχής και προανήγγειλε την προκήρυξη διαγωνισμού, μέχρι το τέλος του έτους, 30 εκατομμυρίων ευρώ για 92 νέα λεωφορεία, εκ των οποίων τα 12 θα είναι ηλεκτρικά.