Στελέχη της Uber έλαβαν μέτρα για να αποκρύψουν μια κυβερνο-επίθεση, τον Οκτώβριο του 2016, η οποία εξέθετε τα δεδομένα 57 εκατομμυρίων ανθρώπων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.
Αυτό περιλάμβανε την πληρωμή ύψους 100.000 δολαρίων, σε δυο χάκερς, που είχαν πρόσβαση στα δεδομένα, με αντάλλαγμα την υπόσχεσή τους να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό και να διαγράψουν τις σχετικές πληροφορίες, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Η Uber παραδέχτηκε, την Τρίτη, ότι δύο χάκερς, τον Οκτώβριο του 2016, είχαν πρόσβαση και κατέβασαν δεδομένα για 57 εκατομμύρια χρήστες και οδηγούς της Uber, που ήταν αποθηκευμένα σε ένα σύστημα υποδομής τρίτου μέρους.
Η εταιρεία, λέει, ότι κανένα από τα δικά της συστήματα δεν παραβιάστηκε.
Στο πλαίσιο της κυβερνοεπίθεσης, τέθηκαν προς επεξεργασία τα ονόματα και οι άδειες οδήγησης 600.000 οδηγών, σύμφωνα με την Uber.
Παράλληλα, εκτέθηκαν οι πληροφορίες 57 εκατομμυρίων χρηστών της Uber, συμπεριλαμβανομένων ονομάτων, emails και αριθμών κινητών τηλεφώνων, σημειώνει εταιρεία σε ανάρτηση σε blog.
Η Uber διευκρίνισε ότι δεν έγινε επεξεργασία άλλων προσωπικών πληροφοριών, όπως οι διαδρομές ή οι πιστωτικές κάρτες.
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο τότε CEO της Uber Travis Kalanick έμαθε, πρώτη φορά, για το περιστατικό το Νοέμβριο του 2016, όταν η Uber οριστικοποιούσε έναν διακανονισμό με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή εμπορίου για παραβίαση ιδιωτικότητας.
Η εταιρεία επέλεξε να πληρώσει τους χάκερ 100.000 δολάρια για να διαγράψουν τις πληροφορίες και να μην μαρτυρήσουν το συμβάν, ανέφερε το δημοσίευμα.
Σαν αποτέλεσμα, ο νέος CEO της Uber Dara Khosrowshahi φέρεται να έχει ζητήσει την παραίτηση του επικεφαλής ασφαλείας της Uber, Joe Sullivan και ενός δικηγόρου που του έδινε αναφορά.