Με ισχύ από την 1η Ιουλίου, το τμήμα Terminal and Infrastructure της Hapag-Lloyd αλλάζει επωνυμία και πλέον θα ονομάζεται Hanseatic Global Terminals.
Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη
Αναλυτικότερα, η Hanseatic Global Terminals με έδρα στο Ρότερνταμ και ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Ιούνιο του 2023 ως μια πλήρως ιδιόκτητη και ανεξάρτητη αυτόνομη επιχειρηματική μονάδα.
Εμπνευσμένη από την «Hanseatic League», ιστορική ναυτιλιακή ένωση στη Βόρεια Ευρώπη, το εμπορικό σήμα υπογραμμίζει τη δέσμευση της ναυτιλιακής για ποιοτικές terminal λειτουργίες. Με την αλλαγή επωνυμίας, η Hanseatic Global Terminals στοχεύει στην αύξηση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας και στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης που θα ωφελήσει τους πελάτες και τους συνεργάτες παγκοσμίως.
«Η Hanseatic Global Terminals υποστηρίζει σθεναρά τη δέσμευσή μας για ποιότητα, αποτελεσματικότητα και βιωσιμότητα», δήλωσε ο Dheeraj Bhatia, διευθύνων σύμβουλος της Hanseatic Global Terminals και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Hapag-Lloyd.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «Οι πελάτες και οι συνεργάτες μας θα απολαύσουν σημαντικά οφέλη και ακόμη περισσότερο αξιόπιστες και αποτελεσματικές υπηρεσίες. Επιπλέον, η αυξημένη διαχειρισιμότητα υποστηρίζει τις προσπάθειές μας για βιωσιμότητα».
Όπως σημειώνεται, η Hanseatic Global Terminals θα διαχειριστεί και θα ενοποιήσει τις επενδύσεις σε 20 τερματικούς σταθμούς σε συνολικά 11 χώρες. Οι βασικές τοποθεσίες περιλαμβάνουν τον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων Altenwerder στο Αμβούργο (Γερμανία), το JadeWeserPort στο Wilhelmshaven (Γερμανία), τον τερματικό σταθμό TC3 στην Ταγγέρη (Μαρόκο) και τον Terminal 2 στη Damietta (Αίγυπτος), ο οποίος βρίσκεται υπό κατασκευή.
Επιπλέον, η εταιρεία διαχειρίζεται τερματικά στην Αμερική, που αποκτήθηκαν μέσω της εξαγοράς της χιλιανής SAAM Terminals, και στην Ινδία μέσω της επένδυσης στην J M Baxi Ports & Logistics Limited.
Επιπλέον, η Hanseatic Global Terminals κατέχει μειοψηφικό μερίδιο στον όμιλο Spinelli.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι, η Hapag-Lloyd διαθέτει συμμετοχές σε 20 terminals σε Ευρώπη, Λατινική Αμερική, ΗΠΑ, Ινδία και Βόρεια Αφρική, απασχολώντας περί τους 2.900 εργαζόμενους.