Μπορεί η διαδρομή Παρίσι – Βερολίνο θα διεξαχθεί σε 1 ώρα; Κι όμως, ενδέχεται να καταστεί πραγματικότητα με ένα hyperloop.
Τον Νοέμβριο του 2020, δύο άτομα επιβιβάστηκαν σε ένα «σωλήνα» χωρίς αέρα και με ταχύτητα 160 χλμ. / ώρα ταξίδεψαν στην έρημο, έξω από το Λας Βέγκας.
Δεν ήταν μια διαδρομή που εφευρέθηκε από ένα θεματικό πάρκο, αλλά ήταν το πρώτο «δρομολόγιο» ενός hyperloop από την εταιρεία Virgin Hyperloop.
Το hyperloop, σύμφωνα με αρκετούς, μπορεί να είναι το μέλλον για τις μεταφορές μεσαίου μήκους.
Θα μπορούσε, σε κάποιο βαθμό και υπό προϋποθέσεις, να αντισταθμίσει τις σιδηροδρομικές γραμμές υψηλής ταχύτητας, και ταυτόχρονα να λειτουργεί σε ταχύτητες συγκρίσιμες με τις αερομεταφορές.
«Τα Hyperloops μπορούν να αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες απαιτήσεις μεταφοράς σήμερα: μείωση του χρόνου ταξιδιού και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων», αναφέρει η καθηγήτρια María Luisa Martínez Muneta από το Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης.
Πάντως, όπως φαίνεται στον σχετικό πίνακα, δύναται το Παρίσι – Βερολίνο να διεξάγεται σε 1 ώρα με hyperloop έναντι 1 ώρας και 40 λεπτών με αεροπλάνο και 8,5 ωρών με τρένο.